Sık Sorulanlar

Elektrikli Araç Şarj Ünitleri

Yatırımcı ve bireysel kullanıcıların aklına takılan ilk sorular.

Bir AC şarj cihazı, bir aracın dahili şarj cihazına AC (Alternatif Akım) sağlar ve ardından EA bataryasını şarj eder. Daha hızlı şarj DC (Doğru Akım) teknolojisi ile gerçekleştirilir. Bir DC hızlı şarj istasyonu, şebekenin AC kaynağını dönüştürür ve aracın içinde şarj altyapısı gerektirmeden doğrudan araç bataryasına güç sağlar.

.Elektrikli otomobiller, diğer içten yanmalı motorlara sahip otomobillere göre yakıt tüketimi açısından oldukça avantajlıdır. Elektrikli otomobil yakıt tasarrufunun yanı sıra elektrikli bir motor ile çalıştığından enerji kaybı da oldukça azdır. Diğer içten yanmalı motorlarda görülen ses ve titreme gibi olaylar elektrikli otomobillerde görülmez. Elektrikli otomobiller, karbon emisyonu olarak da içten yanmalı motorlara göre daha çevrecidir.

Elektrikli arabaların veya araçların şarj olma süreleri merak edilen bir konudur. Şarjda kalma süreleri elektrikli otomobilin batarya kapasitesine bağlı olduğu gibi şarj türüne ve gücüne de bağlıdır. Kolay Şarj noktaları ile elektrikli otomobilinizi kolay bir şekilde şarj edebilir ve güvenle yolunuza devam edebilirsiniz.

Halka açık şarj yani paylaşımlı şarj istasyonu, elektrikli otomobili olan herkesin kullanabileceği bir sistemdir. Kolay Şarj halka açık istasyonları ile kullanıcılara iyi bir hizmet sunuyor.

Hayır. Elektrikli otomobillerde lityum iyon piller kullanılıyor. Bu piller içerisinde herhangi bir hafıza etkisi olmadığından dilediğiniz şarj seviyesinde aracınızı şarja takabilirsiniz. Bunun yanı sıra aracınızı Kolay Şarj istasyonlarına taktıktan sonra tamamen şarj olmasını beklemek de zorunda değilsiniz.

Sık Sorulanlar